Theo Zwanziger ma ünnepli 65.születésnapját, a DFB vezér áldozatos munkájának is köszönhetően tart a német utánpótlás ott ahol. Az utóbbi évek utánpótlástornáit megnyerő korosztályos csapataink szisztematikus felépítése még 1998-ban kezdődött, amikor a világbajnokságon a horvátok ellen 3-0-ra leégett a Nationalelf. A 2007 óta hivatalban lévő Zwanziger kitartó, megalkuvást nem tűrő munkájával már elődei alatt is segédkezett egy olyan akadémiai utánpótlásrendszer kiépítésében ,amelyről sok más országban csak álmodnak és például Özil, Marin, Neuer és a többi fiatal kinevelését tette lehetővé. Elmondása szerint elnöklése legnehezebb momentuma Robert Enke közelmúltban bekövetkezett halála volt, de ebből is próbál erőt meríteni és az előtte álló feladatokra koncentrálni. Mi más is kívánhatnánk: Boldog születésnapot Theo!

 

 

 
 
 
Csoportellenfeleink utolsó felkészülési mérkőzéseit látva nem kell aggódnunk a továbbjutás miatt. A szerbek „átjáróház” védelmükkel nagy nehezen 4-3-ra legyűrték Kamerunt, Ghána egy 89.percben szerzett góllal 1-0 győzött a nem túl acélos Lettország ellen, Ausztrália pedig kiábrándító játékkal 3-1-re kikapott az USA-tól.   A mieink bosnyákok elleni teljesítménye a látottak alapján elég kell hogy legyen mindhárom rivális lezúzásához.
 
 
A felkészülési meccsek alapján a német lapok nem meglepő módon az alábbi összeállítást valószínűsítik a vb-re:
 
 
 
 
A FIFA kijelölte a játékvezetőket a világbajnokság csoportmérkőzéseire és eldőlt hogy a mexikói Marco Rodriguez vezeti csapatunk első, Ausztrália elleni meccsét június 13.-án Durban-ban. A segítői honfitársai Jose Luis Camargo és Alberto Morin lesznek. Rodriguez a 2006-os vb-n az Anglia-Paraguay (1:0) és az Elefántcsontpart-Szerbia (3:2) meccseket fújta. Korrekt, megbízható bíró, de nem lesz rá szüksége csapatunknak a győzelemhez.
 
 
 
    
A jövő héten ismét tájékoztatunk benneteket a német csapattal kapcsolatos aktuális hírekről.

 

4 komment

Címkék: hírek zwanziger

A bejegyzés trackback címe:

https://gutenmorgenafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr12060149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hulk 2010.06.06. 16:55:34

Neuer és Cacau helyét mennyire lehet biztosra venni? ami a fantasy csapataim miatt érdekelne

heiki töltő 2010.06.06. 17:11:01

@hulk: Neuer helye szinte biztos amióta Adler kiesett. Amúgy nagyon tehetséges megbizható kapus, 3 -szor volt az év kapusa Németországban. e
Erről a keretelemzésben lesz bővebben szó. Cacau-t a német lapok Klose szar formája miatt a kezdőbe teszik, a bosnyákok elleni teljesítménye alapján én is oda teszem.

hulk 2010.06.06. 17:16:20

ok, köszi, képben vagyok, csak nekem az volt az utolsó hír kapus poszton, hogy a nagyon erős bayern lobbi butt portást akarja a kezdőbe tenni, de ezek szerint ez már eldőlt.

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.06.06. 19:21:08

@heiki töltő: azért szerintem az idei teljesítmény alapján (Neuernek volt 1-2-3 csúnya hibája idén a Bundesligában - Butt viszont félelmetesen védett a BL döntőn is), én inkább az öreget látnám a kapuban.

itt pedig egy kis induló féle, ami szerintem illik a VB-re indulás hangulatához, és főleg majd a győzelmekhez (tipikusan az a német sláger, amit seggrészegen énekelnek Mallorca-n a német turisták):):):) egy vicces német előadó, Alexander Marcus tolmácsolásában:)

www.youtube.com/watch?v=NcZSaF3XGsA&feature=related
süti beállítások módosítása