A várva várt birodalmi támadóalakulat dicsőítése.

A nép már lázong a Birodalomban, több helyen le kellett verni a felkeléseket, mert a futárok nem hozzák a híreket a távoli Afrikában harcoló csapatok felöl. A hírzárlat ellenére viszont seregeink krónikásának elemzése valahogy átjutott a blokádon és most megosztjuk a néppel.

Afrikában harcoló csapataink immár 2 és fél csatából győztesen kerültek ki, de Soccer City várának bevételéhez még 4 nagyobb ütközetet kell sikerrel megvívnunk, hogy beteljesítsük Erwin Rommel tábornagy eredeti álmát és Afrika a IV. Birodalom kolóniája legyen.

 Folytassuk hát a világ leggyilkosabb támadógépezetének bemutatásával: 

 A középpálya (MITTELFELD)

 

Sami Khedira (6) a 23 éves jobblábas előszűrő, a stuttgarti sváb kolóniával a 2006-2007-es idényben leigázta a Birodalom összes többi csapatát. 21 éves korában szintén részt vett az európai hódító hadjáratban. Egy igazi harcos aki küzd, sokat fut , vízhordásra is  kiválóan alkalmas. Disznómászó társával együtt harmonikusan kiegészítik egymást a védekezésben és támadásban. Helye megkérdőjelezhetetlen a középpálya a középső tengelyében.

 

Bastian Schweinsteiger (7) a 26 éves, jobblábas, kőkemény támadó középpályás arcát mintha csak germán barbár bárdok faragták volna majdnem tökéletesre. A legenda szerint, Mauglihoz hasonlóan alpesi farkasok nevelték fel a bajor rengetegben , mielőtt a bőrnadrágos klán befogadta volna.  Az utóbbi években több nagy világ- és európai méretű hadjáratban részt vett, amelyekről ezüst és bronz szállítmánnyal tért haza. A bajoroknál az idén a bal szélről középre húzódott és mindjárt pályafutása egyik legjobb szezonját produkálta. A Ballack nagyúr távollétében rá nehezedő nyomást az első három ütközetünk során kiválóan kezelte, de a napokban aggasztó hírek érkeztek egészségi állapotáról, ezért Császárunk a Birodalom legjobb sámánjait , gyógyítóit, füvesembereit és egy kis barbár kutyatejet küldött a távoli Afrikába, hogy minél előbb lábra álljon. A megfélemlíthetetlenség mítosza róla íródott, mikor alpesi barnamedvékkel birkózott egyik felkészülési hadjáratunk során a Dinári-hegységben. 2006-ban egy portugálok elleni csata során megszerzett bronzrakománnyal vívta ki népünk és ellenségeink elismerését. Az angliánusok ellen mindenképpen számítunk rá.

 

Mesut Özil (8) a 22 éves ballábas támadó középpályás szülei Isztambulban egy brémai vándorcirkuszhoz szegődve meg sem álltak egészen a Hansa-kikötővárosig, ahol Mesut felcseperedett. Fiatal kora ellenére óriási feladatot kapott, Afrikában neki kell fazont szabnia csapatunk játékának. Tehetsége vitathatatlan, az elkövetkező két hétben bizonyíthatja rátermettségét (ahogy már Ghána ellen is tette) és hibátlan helyzetkihasználásával egészen Soccer City–ig vezetheti hadunkat.

 

Piotr Trochowski (15) a 23 éves kétlábas középpályás a hamburgi tengerészgyalogságnál szolgál.  Ha 10 év múlva egy könyvtárba tévedve fellapozzuk az örök tehetségek kiadványt , akkor őt is meg fogjuk találni az utolsó oldalak lábjegyzetének valamelyikén. Kiegészítő embernek vitte ki tábornagyunk Afrikába, maximum egy súlyos egész csapatot ledöntő kolerajárvány esetén juthat szóhoz a mérkőzéseinken. Addig is marad neki a cipőpucolás, vízhordás, hogy elfoglalja magát.

 

Toni Kroos (18) a 20 éves leverkuseni gyógyszerkotyvasztó, fűárus család leszármazottja eddig csak perceket töltött a csatatéren, pedig többre hivatott. 2007-ben a 17 évesek világméretű seregszemléjének legjobbjává választották és aranylabdával térhetett vissza a Ruhr–bányavidékre. Briliáns technikával és kiváló szabadrúgáslövő képességgel áldotta meg az Úr, amellyel döntő szerepe lehet egyes csaták eldöntésében. Az ő igazi hadjárata két év múlva lehet Európában, egyelőre 10-20 percre szállhat be egy ütközetbe.

 

Marko Marin (21) a 21 éves brémai kisegítő céhlegény lehet a mi Jokerünk az afrikai tornán. A végjátékban 20-30 percre beugorva, a jobb oldalról a büntetőterületre többször betörve lepheti meg az ellenséget, akár előkészítéseivel vagy góljaival. Az eddigi csatározások során kissé rezignáltan, idegesen küzdött, ennél többet várunk tőle a most kezdődő élet-halál harcok során.

A támadók (ANGRIFF)

 

Cacau (19) a 29 éves jobblábas támadó, Svábföldre hurcolt rabszolgák leszármazottja, ezen hadjárat során visszatérhet az őshazába - az afrikai szavannára  - és szabadon futkoshat a zebrák között, mást úgy sem nagyon láttunk tőle eddig. Testidegen része seregünknek, koloncként odavethetjük majd – természetesen Gomezzel együtt- a ránk támadó vadállatok elé. Ha Klose fej-edelem visszatér meg is tesszük. A legfrissebb hírek szerint már meg is marták a combját a vadak.

 

Mario Gomez (23) a 25 éves kétballábas támadó, a sváb kolónia tagjaként koloncként a nyakunkon maradt erre a hadjáratra is , pedig a bőrnadrágos klán a menesztésével már figyelmeztetett minket, hogy a Mario barátunk csak oroszláneledelként használható. Megfogadjuk a tanácsukat, vesszen ő is!

 

 

Stefan Kießling (9) szintén a leverkuseni gyógyszerkotyvasztó manufaktúra tagjaként utazott velünk Afrikába. A 26 éves jobblábas támadó a második legjobb góllövő volt idén 22 találattal a Birodalomban. Mutatott formája alapján teljesen jogos a beválogatása, de még messze van Miroslav Klose szintjétől. Becserélése esetén fejjátékára mindenképpen számíthatunk a továbbiakban.

 

Miroslav Klose (11)  maga a fej-edelem, lassan már 10 éve segíti csapatainkat az előrenyomulásban. Tengernyi csatát megvívott már sikeresen és számolatlanul lövi/fejeli a gólokat az ellenfél hálójába. 32 éves, jobblábas és már 50-szer ágyúzta szét az ellenség állásait a birodalmi csapatban. A Birodalom egyik ikonja, bármilyen rossz formát is mutatott eddig, rá mindig lehet számítani. A szigetlakók ellen visszatér a hadszíntérre és győzelemre vezet minket. Minden fajtájú és formájú nemesfémet hazahurcolt már a IV. Birodalomba, most az aranyra fáj a foga.

 

Lukas Podolski (10) a 25 éves kölni parittyásfiú csapatunk szent tehene. Olyan állat amely nyugodtan legelészik a pályán, odamehetsz hozzá megsimogathatod, mert nem rúg, csíp vagy harap. Ő is nagyon jól tudja , hogy a legelőn fog maradni, mert soha nem vágják, mivel szent állat. Tábornagyunk lieblingjétől többet várunk mint amennyit eddig mutatott, többször kell elsülnie félelmetes – már negyvenszer célba talált - bal oldali ágyújának. Formajavulása nélkül nem sok utunkba eső erődöt tudunk majd bevenni.

 

Thomas Müller (13) 21 éves kora ellenére már stabil kezdőnek számít a jobbszélen, amely az eddigi csatákat elemezve, nem biztos hogy a megfelelő harcállás a számára. A nagy létszámú bőrnadrágos bajor klánból érkezett ő is , egy fantasztikusan sikeres idényt maga mögött tudva. Ezt a lendületet átadhatja harctársainak is, és pozitív mentalitásának köszönhetően olyan gyönyörű megoldásokkal kápráztathatja el népünket, mint amilyeneket a kenguruzabálók ellen is bemutatott.

 

A stratégák (DIE TRAINER)

 

Joachim Löw a tábornagyunk, aki Erwin Rommel örökébe akar lépni és le akarja igázni nemzeti csapatunkkal Afrikát. 50 évesen már megfelelő és elégséges tapasztalattal, taktikai repertoárral rendelkezik a legcselesebb haditervek kieszelésére és megvalósításának közkatonáinkba való sulykolására. A Klinsmann ezredestől átvett garnitúrát 4 év alatt a saját képére formálta, megtalálva a helyes egyensúlyt a fiatal és rutinos sivatagi rókák között. Bizonytalan taktikai húzásai a csoportmeccsek alatt már a múlté, a mostantól ellenállhatatlanul a beinduló német harci gépezet fő mozgatórugójaként fog tetszelegni.

 

Hansi Flick az altábornagyunk, már a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon is bizonyította , hogy lehet rá számítani Löw távolétében. Játékosként feledhető pályafutást tudhat maga mögött a bőrnadrágosok színeiben, taktikusként viszont tökéletesen kiegészítik egymást a felettesével.

 

Andres Köpke a kapuvédők parancsnoka, játékosként ragyogó pályafutást tudhat maga mögött, hiszen míg 1990-ben 3. számú kapuvédőként akasztották a nyakába az aranyat, 1996-ben már az ő vezetésével rajzoltuk újra Európa futballtérképét. Reméljük nem lepkefogó tudását adja át Neuernek és társainak.

 

A krónikás (DER BLOGGER)

 

Heiki Töltő a birodalmi csapatok 32 éves pannon krónikása, aki Labanciából próbálja meg eljuttatni a mindennapi információkat a Nationalelf-ért szorítóknak. Duplalábas , jobbal és ballal is ugyanolyan remekül kezeli a labdát mint kézzel és fejjel. Eddig még nem kapott meghívást Löw tábornagytól a csapatba, egyelőre még vár rá…..

 

Így fest hát a IV. Birodalom hódító csapata, mely még sok örömet fog okozni népének. Vágjunk hát holnap rendet a szigetlakók között!

 

35 komment

Címkék: afrikakorps

A bejegyzés trackback címe:

https://gutenmorgenafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr32111553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mixer 2010.06.26. 17:24:16

kiváló írás. engem roppantul szórakoztatott

hajrá fiúk

Mixer 2010.06.26. 17:25:14

sajnos nagyon nehéz ágra kerültünk. TÉNLYEG végig kellene vernünk a világot ahhoz, hogy mi legyünk a bajnokok :(

stars7726 2010.06.26. 18:46:30

rommel forogna a sirjában,ha látná ezt a névsort.ez már rég nem a német válogatott...ez egy összeválogatott német csapat...németek nélkül.ez még németnek sem nevezhető,nemhogy birodalminak.

The Paramour 2010.06.26. 19:07:23

@stars7726: És akkor mit csináljanak? Mondják azt hogy a bevándorló leszármazottak nem focizhatnak? Ez egy tendencia ami Nyugat-Európában nagyon megy. Nézd meg az angol, francia, holland, portugál csapatot.

szeme közé, laposan! 2010.06.26. 19:09:32

És mind ősi germán családok leszármazottai...:)

zarathustra 2010.06.26. 19:16:10

Az abwehr nem védőt jelent véletlen?

heiki töltő 2010.06.26. 19:39:44

@zarathustra: persze igazad van angriff-et akartam írni, javítva

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.06.26. 19:47:26

aze hulyeskedest ne keverjuk a hulyeseggel

az abwehr az elharitas wolt

Olmen 2010.06.26. 19:54:32

náci katonákkal meg birodalommal beharangozni...hát nemtom

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.06.26. 19:56:44

sajnos a nemetek europa leginkabb amerikanizalt, globalszoszbannyakig ulo polkorrekt bagazsa lett

www.worldwar2aces.com/panzerlied_wehrmacht.mp3

Ob's stürmt oder schneit,
Ob die Sonne uns lacht
Der Tag glühend heiß
Oder eiskalt die Nacht
Bestaubt sind die Gesichter
Doch froh ist unser Sinn
Ist unser Sinn
Es braust unser Panzer
Im Sturmwind dahin

Mit donnernden Motoren
Geschwind wie der Blitz
Dem Feinde entgegen
Im Panzer geschützt
Voraus den Kameraden
Im Kampf steh'n wir allein
Steh'n wir allein
So stoßen wir tief
In die feindlichen Reihn

Wenn vor uns ein feindliches
Heer dann erscheint
Wird Vollgas gegeben
Und ran an den Feind!
Was gilt denn unser Leben
Für unsres Reiches Heer?
Ja Reiches Heer?
Für Deutschland zu sterben
Ist uns höchste Ehr.

Mit Sperren und Minen
Hält der Gegner uns auf
Wir lachen darüber
Und fahren nicht drauf
Und droh'n vor uns Geschütze
Versteckt im gelben Sand
Im gelben Sand
Wir suchen uns Wege
Die keiner sonst fand

Und läßt uns im Stich
Einst das treulose Glück
Und kehren wir nicht mehr
Zur Heimat zurück
Trifft uns die Todeskugel
Ruft uns das Schicksal ab
Ja Schicksal ab
Dann wird uns der Panzer
Ein ehernes Grab.

Weidmüller 2010.06.26. 20:13:08

Imáink és szívünk ebben a nehéz órákban
az afrikában szolgáló fiaink ért dobog.
Itt a Reich ben és az elcsatolt területeken élő volksdeutsch testvéreink,szudéta föld,ungarn,és viking testvéreink egyszerre gondol a győzelemre. A BBC német adásából halottam,csapataink pihennek.Berlinben szóbeszédet hallottam,gyözelem esetén a kancelláriai kinevezést kap brigadgeneral Löw. A szomszéd ,Heinrich elítélő módon az elenség gyözelmére tippel.Holnap jelentem egy Volksstrum tisztnek.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.06.26. 20:21:21

a cacau menjen at a brazilokhoz es szerezennek be valami vilagosabb boru, legalabb felesben germant

stars7726 2010.06.26. 20:53:50

@The Paramour: ez egy szar tendencia.ez egy baromság.ez nem német csapat.a franciákról szerintem ne beszéljünk ez ügyben.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.06.26. 21:01:59

@stars7726: azert az ozil nem ugyetlen srac

a reich meg az ottoman birodalom pedig lenyegeben megiscsak szovetsegesek voltak es a torok kulturat es katonai hagyomanyokat ne becsuljuk le

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.06.26. 22:11:03

@a nyugalom megzavarására alkalmas:

www.youtube.com/watch?v=j2JsnwdYJ5E

1. Heute wollen wir ein Liedlein singen,
Trinken wollen wir den kühlen Wein
Und die Gläser sollen dazu klingen,
Denn es muß, es muß geschieden sein.

Refrain:
Gib' mir deine Hand, deine weiße Hand,
Leb' wohl, mein Schatz, leb' wohl mein Schatz,
Leb' wohl, lebe wohl
Denn wir fahren, denn wir fahren,
Denn wir fahren gegen Engeland, Engeland.

2. Unsre Flagge und die wehet auf dem Maste,
Sie verkündet unsres Reiches Macht,
Denn wir wollen es nicht länger leiden,
Daß der Englischmann darüber lacht.
Refrain:

3. Kommt die Kunde, daß ich bin gefallen,
Daß ich schlafe in der Meeresflut,
Weine nicht um mich, mein Schatz, und denke:
Für das Vaterland da floß sein Blut.
Refrain:

ingeb.org/Lieder/heutewow.html

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.06.26. 23:08:07

@The Paramour: do not feed the troll :)

már kb. a 150dik ilyen kommentet olvasom...
aki németországban nőtt fel, ott tanult járni, focizni, az németként játszhat a válogatottban. egyedül Cacau az, akit "honosítottak". megjegyzem nem is játszik olyan jól :)

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.06.26. 23:19:47

legutolsó információk szerint (bild.de; team.dfb.de):
- Cacau lesérült már el sem hagyja a központi bunker hotelt. az angol csapatok ellen nem lesz ott a bevetésen.
- Schweini és J. Boateng részt vett a mai edzéprogramban így van rá esély, hogy harcképesek lesznek holnap (legalább 45 percre jó lenne...)

ravens01 2010.06.26. 23:20:56

Gratula, MTI - index meg lehozza: Cacau nem játszhat az angolok ellen, mert sérült. Aha. Gyönyörű. Az, hogy amúgy két sárgát gyűjtött össze, kit érdekel? Tipikus felületesség...

AntiChrist™ 2010.06.27. 10:52:27

Jó írás :)

@csabsz13: Tehát van rá esély, hogy játszanak? Ez jó hír!
Most olvastam, hogy Özilnek meghalt a nagymamája. Vajon Mesut ilyen trauma alatt fog-e játszani?

Mindenesetre a meccset nagyon várom: harcra fel, győzni kell!!!

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.06.27. 12:37:37

@AntiChrist™: legújabb info a bild.de-ről: "ab 11 Uhr stand „Anschwitzen“ auf dem Programm: Fußball-Tennis und Dehnübungen. MIT DABEI: BASTIAN SCHWEINSTEIGER!!!"

Csatára fel!

Varjúdombi mesék 2010.06.27. 22:59:20

Szerintem qrvára gáz 2010-ben még mindig csak a nácikra asszociálni a németekkel kapcsolatban.Ezervalahány éves történelmi múltjuk alatt rengeteg kulturális,ipari,tudományos téren alkottak világméretűt és mégis ezzel a sötét 20 éves korszakkal kell összemosni őket.Vajon hogy esne a szerkesztőnek,ha külföldre menve folyton nyilasnak/kommunistának néznék?

heiki töltő 2010.06.27. 23:12:24

@Varjúdombi mesék: nem tudom olvastad e az első részt, de nem a náci asszociáció volt a célom az írással, hanem megemlítem a középkort is, a barbár világot, tehát német történelem más korszakait is és Rommelt is pont azért választottam, mert kutatómunkám során számomra teljesen világossá vált , hogy ő nem azonosult a nácizmussal. Sajnálom ha félreértetted ezt a kis vicces írást! Ha nem tetszik, ne látogass miket! Ennyi!

Varjúdombi mesék 2010.06.27. 23:36:06

Középkor,germán barbár világ?Valahogy sehol sem találom.Nagy kutatómunka lehetett,ha csak a világháborúig jutottál.Az,hogy Rommel nem azonosult a nácizmussal,az nem jelenti,hogy az írásodat olvasóknak nem az jön le(ásd a Panzerlied teljes szövegét leíró barmot):Németország jelképe,dicső múltjának embere,ki lenne alkalmasabb;egy Wehrmacht-tábornok.Még mindig.Egy olyan országé,amely tudósok,zeneszerzők,írók,művészek és persze hadvezérek tömkelegét adták a világnak.Meg persze Európa vezető gazdaságát.Szerinted mit szólna egy mai német ha tudná,hogy a német labdarúgást népszerűsítő oldalt Rommellel reklámoznák itthon?Mert az én összes német ismerősömnek pl tökre teli van a f@sza,hogy bárhol külföldön 5 perc beszélgetés után a világháború jön elő.Neked nem kéne hülyeségeket írnod,nem elzavarni az oldalról,aki kritizál.

heiki töltő 2010.06.28. 00:07:33

@Varjúdombi mesék: bocsánat ha megsértettem volna német nemzeti öntudatodat. Amúgy meg ez egy keretelemzés , vicces mindenki által ismert történelmi utalásokkal. Mindenki szíve-joga szerint értelmezi, te ezen felhúztad magad. Mi bírjuk a kritikát és szeretjük is. Sőt szükségünk is van rá az olvasottság miatt. Ez egy szurkerblog, írjál inkább légyszíves mai fantasztikus győzelmünkről. Részemről ez a beszélgetés lezárva.

2010.07.02. 19:34:50

@Varjúdombi mesék:
A Panzerlied nem náci dal, te hoki!

@14Gus88:
Libsi, pfff (ikszdé)
süti beállítások módosítása