Na srácok, hosszas előkészületek után elindulunk az új oldalon. Aki eddig követett minket, az továbbra is tegye ezt itt:

http://diemannschaft.blog.hu/

Köszi mindenkinek, klikk a linkre és indul az EB!

Szólj hozzá!

Vielen Dank!

2010.07.11. 20:20 heiki töltő

Németország – Uruguay 3:2 (1:1)

Gólszerzők: Müller (19’) , Jansen (56’), Khedira (82’) ill. Cavani (28’), Forlan (51’)

Nagy nehezen meglett a bronzérem tegnap este egy rendkívül szimpatikusan küzdő uruguay-i válogatott ellen.  Fáradt, kiábrándult csapatok sárdagonyázása helyett diadalmaskodott a kompromisszumok nélküli támadófutball, ami a világbajnokság eddigi legjobb mérkőzését szülte. Mi mást is mondhatnánk, csak azt ami a poszt címében is áll: Vielen Dank! Ennél frappánsabbat sem én, sem a német lapok nem tudtak kitalálni. Nem is kell, hiszen a srácok vettek nekünk egy jegyet az egy hónapig tartó érzelmi hullámvasútra, amelyből tegnap este hányinger nélkül mosollyal a szánk szélén szálltunk ki.

Zárásként pedig eljött a díjátadás pillanata: 

And the Oscar goes to Deutschland!

Köszönöm, köszönöm a német válogatott nevében.

Nem is szeretném szaporítani szót, köszönetet mondanék mindenkinek aki olvasott minket, aki építő kritikájával támogatott, aki fikázott, aki kukacoskodott, továbbá feleségemnek, édesanyámnak, édesapámnak, rokonaimnak, José bácsinak, Muntarinak, Bionak, Berényesi Árpinak, Foxfésznek, Louis Tinnernek, Mellának, Sicának, Edemnek, a kutyámnak , a macskámnak, a haveroknak , egyszóval nektek!

Találkozunk 2012-ben az EB alatt (ha egyáltalán meg tudják rendezni), addig is hiánypótlásul egy kis világbajnoki és német vonatkozású sunaparádé:


Alexandra Kamp, német modell és színésznő

Kattins a továbbra, van még!

27 komment

Még egy utolsó csatát kell megvívnia Birodalmi csapatainknak, hogy aztán büszkén utazhassunk haza Germániába. Mindent bele srácok, hozzatok nekünk bronzot!

 

Szokásos , immár elmaradhatatlan kérdéseinket itt találjátok:

 

 

90 komment

Eljött hát az utolsó ütközetünk napja a világbajnokságon , ma este 20.30-kor Port Elizabethben a  Nelson Mandela Bay stadion ad helyet a 19. labdarúgó világbajnokság bronzmérkőzésének.

Német lapok az alábbi összeállítást prognosztizálják mind a két oldalon:Emellett több indokot emel ki a Bild.de , amiért a srácok mindent bele fognak adni és amiért meg fogják szerezni a bronzérmet:


1.    Mert mindenképpen győzelemmel akarunk búcsúzni és a rólunk eddig felépített képet nem akarjuk lerombolni.
2.    Mert Schweini és Özil is a torna legjobb játékosa akar lenni. A tíz jelölt között helyet kaptak.
3.    Mert Müller akar lenni a vb legjobb újonca. Ayew és Dos Santos is pályázik erre a címre.
4.    Mert Klose  minden idők legjobb világbajnoki gólszerzője akar lenni.
5.    Mert az európai top klubok körbeudvarolják a legjobbjainkat és ők egy győzelemmel fel akarják verni a saját árukat. Schweini-t a Real, Khedirát a Chelsea, Özilt a Barcelona és a MU akarja vinni a pletykák szerint.
6.    Mert mi szurkolók még egyszer ünnepelni akarunk!

Teljesítsétek akaratunkat és verjétek meg Uruguay-t. Hajrá Németország!
 

7 komment

Na, vége a szomorkodásnak, találtam egy vidám posztot amit még nem sütöttünk el:

Valamelyik germán fodrász a 80-s évek elején kitalálta hogy a már akkor is csúcson lévő német focinak valami jellegzetes stílusjegyet kéne adni a rakkolós stílus mellett. Fogott hát egy 70-s évekbeli hippi sérót elöl levágta, hátul hosszúra (szaknyelven : megcsurgatva)  hagyta és megszületett a remekmű a bundesliga-séró.

16 komment · 1 trackback

Címkék: bundeliga séró

Németország- Spanyolország 0:1

Gólszerző: Puyol (73’)

Gratulálunk a spanyol válogatottnak, esélyt sem adva nekünk megérdemelten fogják játszani a világbajnokság döntőjét a hollandokkal. Innentől kezdve kéretik a spanyoloknak szurkolni, mert szerintem tényleg a világbajnoktól kaptunk ki.

23 komment · 1 trackback

Címkék: spanyol elődöntő puyol

Az esélyesség terhét elviselve így fogjuk összeroppantani a Spanyol Armadát:

 

149 komment · 1 trackback

Elérkeztünk hát hatodik ütközetünkhöz, ma este 20.30–tól Durbanban a Moses Mabhida stadionban a Nationalelf a spanyol válogatottal mérkőzik meg a döntőbe jutásért.


Először is szeretnék gratulálni a holland válogatottnak a döntőbe jutáshoz , nagyon jó lesz őket 36 év után ismét megverni, ezáltal újabb remek youtube-os videókkal fogják szórakoztató a német érzületű drukkereket. A németekért szorító indonéz iszlámok is a hollandok bukását akarják:

88 komment

Címkék: spanyol polip holland kroos

Szeretnénk a döntőben elégtételt venni a búroktól.

Emlékeztető, meccsre hangoló videó:

1 komment

...de rosszat. Az eddig 100%-os teljesítményt nyújtó Pál a spanyol zászlós dobozba bújt bele először. Sajnos ez azt jelenti, hogy Spanyolország, le fogja győzni Németországot.

Persze, ahogy a német válogatott is botlott egyszer a szerbek ellen, úgy Polip Pál is benézhette ezt. Szerencsére rájöttünk, hogy mi lehetett a baj. A spanyol és a német zászló között egyetlen egy szín különbség van. (meg egy kis baszás a spanyol zászló közepén, de azzal Pál nem nagyon foglalkozik) Szóval egyszerűen elnézte. Valószínű szólt is, csak nem értették elmutogatni meg nem tudta.

Tehát mindenki hátradőlhet, döntősök leszünk és ott kapjuk el a kukásokat!

Búcsuzóul egy kép, amin Pál a polip éppen a víz alá rántja a Nagy Armada zászlóshajóját:

 

18 komment

Címkék: polip pál

Németország –Argentína 4:0 , hihetetlen még most is leírni két nappal a gauchók kiütése után. Tényleg csoda lenne, vagy a jól felépített német futballgyártól várható volt ez az eredmény?

 

197 komment · 2 trackback

Címkék: csoda argentina

Online közvetítésünk ma a festői szépségű Lővérek lábánál rendezett VOLT-fesztiváról jelentkezik.

Várjuk észrevételeiteket és hozzászólásaitokat mai ütközetünk alkalmával is.

Ne feledjétek mindenütt jó de legjobb Sopron!

85 komment

süti beállítások módosítása