A klubfutballban nem ritka, hogy testvérek játszanak egymás ellen, válogatottaknál viszont nem szokványos, sőt ... A „bitang“ Boateng testvéreknek ez összejöhet a Németország –Ghána mérkőzésen már a csoportmeccsek alkalmával.

 A világbajnokságok modern kori történetében már majdnem történt ilyen, 2006-ban Marco van Basten szerette volna honosíttatni az elefántcsontparti Salamon Kalou-t , de nem kapta meg az állampolgárságot. Pedig játszhatott volna a holland válogatott színeiben az elenfántcsontparti bátyja Bonaventure Kalou ellen a csoportkör során.

 A dél-afrikai vb-n részesei lehetünk egy ilyen családi csemegének, ha a csapatunkban kerettag Jerome Boateng pályára lép ghánai félestvére - Németország jelenlegi első számú közellensége, Michael Ballack vb álmainak szertefoszlatója, - a bitang Kevin-Prince Boateng ellen.
 
A fiatalabbik testvér, Jerome a Tennis Borussiában és a Hertában nevelkedett, majd fél éven keresztül Dárdai Palival játszott a Hertha első csapatában egészen addig amíg 2008-ban a Hamburgba igazolt. Tavaly tagja volt Horst Hrubesch Európa-bajnoki aranyérmes utánpótlás-válogatottjának.
 
 
 
Az idősebb fiú - Ballack mészárosa - Kevin-Prince a berlini Reinickendorfer Fücksében játszott rövid ideig, majd 1994-től a Herta játékosa lett. A korosztályos válogatottakat végijárva 2005-ben bemutatkozott a Bundesliga 1-ben is. 2007-ig játszott Berlinben, majd a Tottenham játékosa lett. Egy féléves Borussia Dortmundban töltött kölcsönjáték után szerződött jelenlegi csapatához, a Portsmouth együtteséhez. Miután idén kiestek a Premier League-ből, az FA-kupa döntőjében úgy megrúgta Michael Ballackot, hogy csapatunk ászának ki kell hagynia a világbajnokságot.
 
 
Kevin-Prince Boateng már berlini évei során is öncélúan és forrófejűen játszott, időnként parádés dolgokat művelt máskor elveszítettte a fejét. Játékának ezen „sajátosságait” FA-kupa döntőjében sem sikerült levetkőznie. Tette több mint gyanús, hogy éppen leendő csoportellenfelének legjobbját teszi harcképtelenné. Az biztos, hogy a német szurkolók Afrikában sem fogják a szívükbe zárni. Jókívánságainkat a Reszkessetek betörők! - című örökérvényű filmből idéznénk: „Véged van Kevin, kicsinállak!”
 

Te mit kívánsz Kevin-Prince Boatengnek? 

6 komment

Címkék: ghána boateng

A bejegyzés trackback címe:

https://gutenmorgenafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr322064937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.06.08. 11:37:43

hogy nulla ponttal, nulla lőtt góllal menjenek haza. sérülést elvből nem kívánok egyetlen focistának sem.

amúgy K.P. Boatengről még egy adalék, ami nem tudom, most hogyan áll: egy rongálási ügy miatt beidézte a német bíróság éppen a kezdőmeccsük előtti napra (ha jól emlékszem), miután egy csapattársával még a dortmundi időkben lerúgdosott 10-20 visszapillantó tükröt egy sikerese éjszakai mulatság után. a társ beismerte a tettét és kifizette a bírságot, de K.P. Boateng ezt nem tette meg, így az ő ügye még húzódik...a legszebb, hogy a kupadöntőbeli mészárlás után tűzte ki a bírónő a tárgyalás napját:)

JulioP 2010.06.08. 12:16:32

@csabsz13: biztosan csak véletlen :D

Bajorok 2010.06.08. 14:38:06

Lehet, hogy köszönetet! 30 éves vagyok, 25 éve német őrült és Ballack a kedvencem. DE! Miután láttam a bosnyákok elleni Khedira teljesítményt megnyugodtam. Amilyen elsöprő dinamikus, lendületesen a 16osra betörő teljesítményt nyújtott az több, mint bíztató. Ballack erre nem képes éslehet, hogy a mai gyors fociban ez most jól jön nekünk! Amúgy kár Ballackért. :(

The Paramour 2010.06.08. 17:14:00

@csabsz13: O pontnál jobbak lesznek, de egy alapos verést megérdemelnek a pályán a németektől!!

WinG 2010.06.10. 09:33:20

Deutschland FC :(
süti beállítások módosítása