Utolsó felkészülési mérkőzésünket is lejátszottuk. Kíváncsiak voltunk hogy muzsikál a csapat a keretszűkítés és a sorozatos sérüléshullám után.  Azt kell hogy mondjam rosszabra számítottam, ugye a magyarok elleni meccsből sok mindent nem derült ki csak annyi hogy kurva messze vagyunk a vb-szinttől (mármint  mi magyarok).

A vb-ről hajszállal lemeradó bosnyákok azért komolyabb szintet képviselnek, de simán megvertük őket 3-1 re.

Tegnap este Frankfurtban a kezdő így nézett ki:

Neuer - Lahm, Friedrich, Mertesacker, Badstuber - Khedira, Schweinsteiger, Özil, Podolski, Trochowski - Klose.

Jogi ismét az egyékes játék mellett döntött, sok előszűrővel és megerősített középpályával. Szerintem még ő is probálgatja mit tud Klose a sok kihagyás után és be lehet-e vállalni a kétékes játékot Podolskival, Özellel (remélem nem a béna Gomezzel) vagy Klose padozik és Cacau lesz elől.  A látottak alapján Klose padozni fog, nagyon nehezen tudom elképzelni  hogy óriási formajavuláson menjen át 10 nap alatt. De meglátjuk, Löw jobban ért hozzá.

Íme a meccs képekben, meg aztán a rövid összefoglalás.

Nem kezdtünk rosszul, ment a nyomás de a gól nem jött. Nem úgy a túloldalon. Edin Dzeko, a Bundesliga idei gólkirálya egy katasztrófába illő védelmi hibasorozatot követően szerzett vezetést.. Philipp Lahm ugyanis egészen egyszerűen rárúgta a labdát, ami a kinn álló Neuer felett a kapuba pottyant. Lahmnak lassan illene sallangmentessé tenni a játékát, mert ilyen hibákat ,meg olyanakat mint a 2008-s Eb döntőben elkövetett, egyszerűen nem szabad csinálnia. Félreértés ne essék, szeretem a játékát, de néha túl könnyelmű.

Ezután sok minden nem történt az első félidőben.

A második félidőben aztán felpörögtünk.

Bejöttek a cserék: Müller, Cacau és Marin. Mindhárman rendkívül agilisan és ötletesen játszottak. A pontosabb játék hozta a gólokat is.

Előbb Philipp Lahm vágott egy óriási bombát (megkövetem, mea culpa), majd Schweini két tizenegyest is értékesített (hármat, az egyiket visszafújták) A bírónál még Marin felpozása is belefért (1 méterről nem vette észre)

A maradék játékidő szépen lassan lepergett, ami a legfontosabb sérülés nélkül megúsztuk.

A második félideji játék alapján asszem nem kell aggódnunk a csoportmeccsek miatt, utánna meg majd beindul a henger, ahogy szokott.

Több jó teljesítményt is kiemelnék, az első Marko Marin. A boszniai születésű játékos igazi színt vitt a játékba, ügyes, gyors, jó barátságban van a labdával. Jó lesz előhúzni 30-35 percre az egyenes kieséses szakaszban, tuti nyerő ember, olyan mint Neuville volt 2002-ben Paraguay ellen.

Cacau lassan be fogja játszani magát a kezdőbe, ahogy fenntebb is említettem.

Thomas Müller pedig úgy játszott, ahogyan a Bayernben is elvárható lenne tőle, igazi versenyző típusnak tartom,  meglepetésember lehet a világbajnokságon.

És akik szarul játszottak : Klose és Trochowski. Egyelőre megbocsátjuk, de még egyszer elő ne forduljon. Kloséra már fentebb is kitértem.

Az irányító tengely kezd összeállni Schweini-vel és Khedirával, lesz ez még jobb is srácok.

Csak azt tudom mondani amit múlt héten Bognár Gyuri a magyar –német után ecsetelt, Löw megtalálta a csapatot, egy stabil, megbízható játékot mindig tudnak hozni a srácok. A csoportkör után meg jöhet és jönnie is kell a parádénak, és akkor biztos egymás vállán sírva törölgetjük az örömkönnyeket – ahogy hottentotta olvasónk profetizálta.

 

2 komment

Címkék: bosznia mérkőzés felkészülési schweinsteiger

A bejegyzés trackback címe:

https://gutenmorgenafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr432056556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Paramour 2010.06.04. 22:14:53

Jók leszünk a VB-re!! Klosét sajnálom, de nagyon fos formában van.. Lehet nem kéne kezdőként játszatni. Ellenben Lahm világklasszis és csak csodagólokat tud szerezni :)!!

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.06.05. 03:05:34

Igen, igen, igen! menni fog ez, jön az új generáció.
és köszönjük a kimerítő, jó poszt-tolást!
csak így tovább mindenki:)
süti beállítások módosítása