Na végre megmuttata magát a mezőnyben eddig megbuvó leendő világbajnok, azt hiszem titkon mindannyian valami hasonló kezdésre számítottunk.

Csak még egyszer emléktetőül :

Németország- Ausztrália 4 -0 (2-0)

(Gólszerzők: Podolski 8’, Klose 26’, Müller 68’, Cacau 70’)

Löw végül is Badstuber, Müller és Klose játékával számolt a kezdőcsapatban, ezek voltak tegnap még a nyitott kérdések a meccs előtt. Azt hiszem minden egyes húzásával igazolta, hogy nálunk nem Maradonák vagy Domenech-ek ülnek a kispadon, hanem igazi szakemberek.

Jól kezdtek a kenguruk de ez csak 8 percig tartott. Ekkor Özil kiugratta Müllert, aki jól gurított vissza, az érkező Podolski pedig elsütötte fantasztikus bal lábát és a kapussal együtt védhetetlenül a hálóba bombázott.

A 24. percben gyors baloldali összjáték után Podolski passzolt laposan középre, Klose érkezett teljesen egyedül, de csúnyán mellé lőtte a ziccert. Aztán a 26. percben javított, megelőzte a kifutó Schwarzert, és Lahm beadását erőből a bal felső sarokba bólintotta. Miro bebizonyította hogy neki az igazi egyesülete a Nationalelf, legyen bármilyen szar formában is, itt mindig betalál.

 

A fiúk a racionálisan felépített , tetszetős játékkal megbontották az ausztrálok szélső védekezését és sorra alakították ki a helyzeteket. A csapatot jól mozgató Özil kiugrása után Neill csak a gólvonalon tudott menteni. Ügyes megoldás volt, viszont Löw dühöngött, hogy miért nem vágta be Özil izomból. Majd Özil egy másik ziccert is elszúrt, hosszan tolta meg a labdát a Schwarzer mellett.

A második félidőben támadóan kezdett Ausztrália, bátran nekünkestek, de csak tizenegyesgyanús helyzetig jutottak. Egy beadás utáni csúsztatott fejes Mertesacker kezében akadt el, a bíró nem ítélt büntetőt.

Az ausztrál rohamok után visszavettük a kezdeményezést, Podolski, Özil és Müller is tiszta helyzetből lőhetett, Klose pedig gyors összjáték után robbant be az ötösre, de belsővel mellé lőtt.

Az 55. percben Cahill hátulról, ütemet tévesztve csúszott rá Schweinsteigerre, a bíró egyből felmutatta a piros lapot.  Már teljesen szétziláltuk az auszi védelmet, a kiállítás nem osztott-szorzott nekik.

A 68. percben törvényszerűen jött a következő gól, Müller előbb rosszul vett át egy labdát a tizenhatosnál, de egy lövőcsellel előnyt kovácsolt belőle, majd 16 méterről kilőtte a hosszú sarkot. Nem álltunk le, még a frissen beállt Cacau is gólt szerzett, Özil passzát gurította az üres kapuba. Ekkora már teljesen elkészült a kengurupörkölt, lehetett tálalni.

A Nationalelf látványos, kombinatív futballt mutatott, helyenként kimondottan stílusosan futballoztunk. Egyértelműen bejelentkeztünk a csoportgyőzelemért, a látottak alapján Ghána és Szerbia nem jelenthet problémát.

Amennyiben Miroslav Klose lábai helyére a feje kerül, akkor gólkirály lesz , mi meg világbajnokok, de ez a fájdalmas műtéti beavatkozás nélkül is sikerülni fog!

9 komment

Címkék: csoportmérkőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://gutenmorgenafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr312080292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunboy 2010.06.14. 11:25:02

Őszintén ?? Ezek még nyúlnak is kevesek voltak :P
Kenguru ül a fűben, fűbe piszkítva... Kenguru tuti vesztes vagy, hogy mán inkább pucoljál !

Mixer 2010.06.14. 12:34:43

majd akkor mondhatjuk,h az ausztrálok szarok,amikor mindenki vágott nekik 4 gólt

ez a meccs nem arról szólt,h az ausztrál válogatott rossz,hanem arról,h a NÉMET JÓ

a német-argentin kemény lesz

hitomi 2010.06.14. 14:54:03

@Mixer: jók voltunk, de azt sem lehet elvitatni, hogy az ausztrálok harmatgyengén szerepeltek. (többek közt ezért is lett 4-0 a vége.) az argentinok elleni meccsig meg még csevapcsicsát kell csinálni a szerbekből ;)
(kész kulináris élvezet ez a VB, komolyan :D)

klorinc 2010.06.15. 10:42:05

@hitomi: És Ghánából mit fognak tálalni a német séfek?:D

hitomi 2010.06.15. 15:16:46

@klorinc: ebben az esetben természetesen fufu lesz a konyhafőnök (elnézést, chefkoch) ajánlata
en.wikipedia.org/wiki/Fufu

garizim 2010.06.16. 00:30:17

Van egy rossz hírem.Ausztrália ellen ezt még jó néhányan megcsinálták volna. Mlyen szép lesz Deutschland kiesése mondjuk Argentina ellen:)))

garizim 2010.06.16. 00:31:13

DE szerintem már Ghána... Hajrá Ghána!

robot_ 2010.06.16. 06:06:46

Már hogy esne ki? Miert esne ki?
Ezt te se gondolod komolyan hogy Ghána el tudná valaha is seggelni a németeket...
És most hogy utólag a FIFA elismerte hogy az az egy szem gól amit az Argentinok találtak Nigéria ellen (ami szintén nem egy mocskosul erős banda), az az egy gól sem volt érvényes... Én értem hogy Messi, meg 'majbehugyozok olyan jo, de akkor hogy lehet hogy egy afrikai kapusba 4-5 méterről beleverte a labdát többször is? Meg mit cisnáltak a többiek? Mert ha az 1 érvénytelen gólt leszámítjuk, akkor 0 marad a helyén. Ha meg valami mégis jó lesz az argentynoknál, majd a kokszolós Maradona elcseszi. :)
Szoval no para.. nem a németeknek kell megverni argentinát, nézzük úgy a dolgot, hogy a multkor látott argentinoknak meg kell verniük a multkor látott németeket.
ÉLJEN A BIRODALOM! :D

mojoking77 2010.06.16. 19:12:52

@klorinc: Nem tudom, de remelhatoleg elsok kozt fogok falatozni belole a helyszinen. :) Tudjatok: "...uber alles,..."
süti beállítások módosítása