Günter Netzer megmondja a frankót a Nationalelf-ről.

A német Bild napilap ma interjút közöl Günther Netzerrel a 70-es évek német aranyválogatottjának  támadó középpályásával, akinek a szavaira mindig érdemes odafigyelni . Az alábbiakban az ő véleményét közöljük a továbbjutási esélyekkel kapcsolatban.

 Az igazság a Nationalelf-ről -  hatásvadász címet adta a napilap annak az írásnak, amelyben Herr Netzer kifejti véleményét Joachim Löw-ről, akinek a viselkedése a bíróval, játékosaival szemben a vereség után még szakértőnket is meglepte. Szerinte  játékosai rég nem látott gyenge és szarvashibákkal tűzdelt játéka váltotta ki azt a reakciót belőle.

A továbbiakban kitér a mérkőzés kulcsmomentumára, Miroslav Klose kiállítására, amelynél szerinte egy játékosnak éreznie kell azt a határt , hogy meddig húzhatja ki a gyufát egy játékvezetővel szemben. Kiemeli a játékvezető túlzott szigorát, és a bírókra a FIFA részéről nehezedő elvárásoknak megfelelni akarás görcsösségét, amellyel saját karrierjüket, előmenetelüket döntően befolyásolhatják.

Az Ausztrália elleni 4-0-s siker túlzott elvárásokat támasztott a csapattal szemben és olyan játékosok mint Mesut Özil még nincsenek azon a szinten , hogy mindig megváltsák a világot. Megkérdezett ex- sztárunk viszont nem aggódik emiatt, lát még potenciált a fejlődésre a csapatban és az egyénekben is.

Miben kell változtatnia Löw-nek Ghána ellen? –hangzik a kérdés.

Át kell gondolnia mindenképpen hogy Holger Badstuber baloldali védőként alkalmazható-e, hiszen ő alapvetően belső védő. A szerbek megnehezítették az életét és megmutatták képességei határait. Ennek megkockáztatása Ghána ellen , még sok fejtörést fog okoznia a szövetségi kapitánynak. Ugyanez vonatkozik a támadósorra is , hiszen Klose eltiltása után Cacaunak kell átvenni az ék szerepét. A cserék közül Gomez a legnagyobb csalódás, akinél az akarati tényezők hiánya is gondot okoz, Marko Marin-nak is többet kell mutatni a 16-osra való betörésekben és jobban fel kell vállalni a párharcokat is.

A Ghána elleni mérkőzés új, veszélyes szituációt teremt a válogatott számára, amelyen a csapat a múltban is át tudott lendülni. Karaktere , tudása segíteni fogja  a válogatottat, ahogy a szerbek elleni második félidőben is morális tartást és remek állóképességet mutattak. – zárja mondanivalójat Günter Netzer, akinek nincs kétsége a nyolcaddöntőbe jutás felől.

Így legyen Herr Netzer, Ámen! 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gutenmorgenafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr952095271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2010.06.25. 12:00:54

remélem a srácok könnyedén veszik ezt az akadályt és meg se állnak a döntöig!

Blitz! 2010.06.25. 12:01:04

Jól beszélt az öreg.
Nincs mese, tovább kell jutni, bár nem nem számítok könnyű meccsre.

Az is nagy gond Schweini szinte egyedül van a középpályán. Özil egész jól játszik, de ennél azért több kell..

AntiChrist™ 2010.06.25. 12:01:04

Herr Netzerhez hasonlóan én is azt mondom, hogy a német válogatott továbbjut.
Ehhez természetesen össze kell kapniuk magukat a srácoknak; a szerbek elleni kudarc remélhetőleg jó lecke volt.

Mert lássuk be: az első negyven percben csak tessék-lássék fociztak (inkább csak focizgattak), aztán amikor nekiveselkedtek, még emberhátrányban is nyomás alatt tudták tartani a szerb csapatot: jöttek is a helyzetek egymás után.

Szóval több van ebben a német válogatottban - csak komolyan kell venniük magukat (és persze az ellenfelet is).

Hajrá Németország!!!

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.06.25. 12:01:04

nem számítok csodálatos focira, de remélem felszívják magukat a fiúk és kemény meccsen kibrusztolnak egy 1 gólos győzelmet (1-0, 2-1 ide)! csak ne kelljen emberhátrányban játszani és ne kapjon Ghana 11est.

lapos a Föld 2010.06.25. 12:01:05

csak kiegészítésnek: a tegnapi tv kommentárban, (a dán mérkőzés után) is beszélt erről, de ott érezni lehetett a rezignált stílusa ellenére is, h azért nagyon atyain fogalmaz a csapatról: a hibákat alapvetően egy érési folyamat lépcsőinek tekinti, melyeken ő is átment. a sárga lappal meg nem értett egyet, főleg a másodikkal (szerinte ott még nem kellett volna újabb sárgát adni), azt nem érezte Klose hibájának.
süti beállítások módosítása