A kenguru csak Ausztráliában védett faj , Dél-Afrikában és Németországban nem.

 Ma este 20 óra 30 perckor Durban-ban egy kihalófélben lévő védett faj, a sárgalábú hegyi kenguruk nyilvános kivégzése című oktatófilmet  tekintheti meg a nagyérdemű.  A főszerepben a mi fiaink, a Nationalelf, mellékszerepekben Tim Cahill és társai lesznek láthatóak.

Hadvezérünk még töpreng

„Most jön az igazság órája” –mondta tegnap este Oliver „aranyfejű” Bierhoff (a 96-os Eb-döntő hőse) a válogatott menedzsere. Való igaz, sok nyitott kérdésre fogunk választ kapni az elmúlt hetek bizonytalansága után . Az összeállítást még mindig hétpecsétes NASA-titokként őrző Löw felfedi kártyáit és kiderül, hogy Klose bizalmat kap-e, tényleg Jansen fog-e balhátvédet játszani, Trochowski kiszorítja-e Müllert a középpálya jobb oldalán. Emellett valószínűsíthető hogy a 4-2-3-1 –as felállás mellett teszi le a mester a voksát , hiszen a 4-4-2-vel szemben ez a taktika több lehetőséget biztosít az ausztrál szélső védekezés megbontására.  A szélről belőtt labdákkal lehet csak feltörni a kengurufalat és  így talán a Klose/Cacau/Gomez trió valamelyikének fejjátéka is jobban tud érvényesülni. Sokan mondták az utóbbi időben hogy ez a német csapat már tiszta cink , nincs is benne német,  de remélem a srácok este megmutatják,hogy a nem bőrszíntől függ a hazáért való küzdeni tudás képessége  és dinamikus technikás, sok befutásra alapuló játékukkal elhallgatják a kétkedőket.

A várható kezdő így néz ki:

Neuer- Jansen ,Freidrich, Mertascher, Lahm – Schweinsteiger, Khedira –Podolski, Özil, Trochowski – Cacau.

Az ausztrálok nem igazán mutattak fergeteges formát a felkészülési meccseken , 3-1 kikaptak az amcsiktól a vb előtt. Nagy valószínűséggel  ellenünk sem adják fel védekező taktikájukat (ez a rohadt Mourinho elterjesztette) és megpróbálják kontrákra építeni támadójátékukat.

Aggodalomra semmi ok kedves német szurkerek, csapatunk 1986-ban Mexikó ellen (0-2) veszített utoljára csoportmérkőzést és most sem fog!

Estére lehet bekészíteni a sört, chipset, popcornt , anyadát a tv mellé és hátradőlve megnézni egy kihalófélben lévő faj utolsó hattyúdalát , az ausztrál fociét.

Tippünk:  Németország – Ausztrália 3:1  (Gólszerzők: Schweinsteiger, Klose, Marin ill. Kewell)

Hajrá németek!!! 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gutenmorgenafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr82078241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WinG 2010.06.13. 15:22:23

Nevetséges, hogy egy focivébé arról szól, ki hány honosított játékost tud felmutatni. Bár a németeknek szurkolok, a Dojcsland FC-ben 6 német, 2 török, 2 lengyel és 1 brazil játszik.

Semmi értelme ennek.

The Paramour 2010.06.13. 21:29:41

@WinG: Ugyanez van a hollnadoknál, angoloknál, portugáloknál, nem is beszélve a franciákról...

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.06.13. 23:13:24

@WinG: a honosított játékos az, aki nem ott született vagy nőtt fel&tanult meg focizni. szerintem a németeknél egyedül Cacau az, aki megkérdőjelezhető. a többiek igen is mind német születésűek, vagy ott tanultak focizni...és szép német focit játszanak:)
amúgy pedig el kell fogadni, hogy a német társadalom mára ilyen színes (persze arányaiban nem ennyire, de lassan már az is igaz lesz)

ih bín ájn bájener 2010.06.13. 23:26:57

Holnap ebédre kenguru fasírt lesz párolt káposztával! :D
süti beállítások módosítása