Akkor mégsem leszünk világbajnokok? Ha emberhátrányban kell játszunk mostantól minden meccset, akkor biztos nem.

Mi is verhetőek vagyunk, meg szerencsére Alberto Undiano is, aki ha így folytatja nem a soweto-i őslakosok  kapják el, hanem a bajor bőrnadrágos drukkerek, mint amilyen Jürgen barátunk is.  A vb címhez kell egy kis szerencse ,meg egy-két korrekt bíró , nem ez a köcsög, BOCSÁNAT AKAROM MONDANI BUZI KÖCSÖG.

Hideg zuhany, kiábrándító játék? -  szó sincs ilyenről, ismét visszaszálltunk a Földre, és megvilágosodtunk. Tudjuk nagyon melós, rögös lesz az út a döntőig. De ha hihetünk Kaiser Franznak, már miért ne hihetnénk neki, minimum az elődöntőig eljutnak a skacok.

Mindenki látta a meccset, gondolom, azért nem akarok untatni senkit sem a részletekkel (olvasd el az indexet, lusta vagyok kikopizni), csak azért írom meg a posztot mert vereség után is kötelező írni valamit, különben megszólnak a bloggertársak.

Pedig nem indult ez rosszul, csak egy kicsit kényelmesen, nem nagyon akartunk rárontani a szerbekre, persze jogos, három ponttal a zsebben hova kapkodjunk. Aztán Miroslav Klose kichekkolt a 37. percben….

Ez a kedves, aranyos Undiano úr (vagy ahogy fentebb említettem: buzi köcsög) az idén 17 pirosat osztott ki a La Ligában , ezek után nem meglepő hogy Klosét simán , szívbaj nélkül kiküldte, persze az ettől megzavarodó német védelem megingását kihasználó Jovanovics nézőtéri árokba ugrását semmivel sem díjazta. Büdös bunkó – gondolhatták ekkor a játékvezetőről a német szurkolók , köztük én is. Viszont a gól rávilágított pár gyenge pontunkra, mint például  Neuer és Friederich helyezkedési hiányosságaira. Neuernek lesznek még gondjai a beívelésekkel a vb alatt. Igen,igen, hallom már a Bayern szurkolók  Butt nevét skandálják kórusban. Friederich formája olyan mint a Hertha-é idén, pocsék.  Mertesacherrel mire összecsiszolódnak már kész is a 106 karátos Koh-i-noor.

Nézzük miből meríthetünk erőt az elkövetkező nagy csatákra, abból a mentalitásból mindenképpen , ahogy a második félidőben emberhátrányban játszott a Nationalelf. Megalkuvást nem tűrően mentek előre, azt mutatták amiért sokan (köztük én is) megszerették a német focit, sokan meg utálják. Na ők sátáni kacajjal az arcukon ne is olvassák tovább.

Mégis majdnem sikerült Podolskinak egyedül hat gólt rúgnia, csak nem nagyon találta el a kaput. Megértem Jogi Löw-öt, hogy a tizenegyessel csak az önbizalmát akarta növelni Poldi-nak, de nem lett volna jobb Schweinsteiger, kérdem én. Megnyugodhatunk megtört egy 1974 óta tartó sorozat, mostantól 36 évig megint nem hagyunk ki tizenegyest. Amúgy meg 74-ben ,ha jól emlékszem nem a hollandok nyerték a vb-t.

Mindegy, summa summarum nem voltunk rosszak , de ez a pofon még időben jött. 1974-ben is kikaptunk az NDK-tól (riszpekt für Észak-Korea) a csoportban, mégis mi ültünk fel a világ trónjára.

Hű de rohadt nehéz egy ilyen vereség után megszülni  1 oldalt, megyek is kisírom magam.

Hajrá Deutschland!

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gutenmorgenafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr972092525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.06.25. 12:01:03

Hehe, én is Scweinsteigert javasoltam volna :)
Ez van, remélem megverjük Ghánát.

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.06.25. 12:01:04

helló,

ha nem szórja a lapokat a bíró, megvan a meccs. ha Poldi belövi a 11est megvan a meccs.
szórta, nem lőtte be, ezért nem lett meg a meccs.
de 10 emberrel is bírták és nyomtak. ez nekem elég!
így is tovább kell jutni, mert Ghána védelme nem olyan acélos mint a szerbeké.

52 · http://52nap.blog.hu 2010.06.25. 12:01:05

Egy dolgot nem értek: Ha egy bíró következetesen oszt minden olyanért sárgát amiért jár, erre figyelmezteti a játékosokat, aki tud alkalmazkodik hozzá... akkor egy szót nem szólnék a sok lap ellen, mert szabály, az szabály... Ha nem akar a sok szurkoló, a FIFA sok lapot, akkor a szabályokat kell átírni.

DE(!) az, hogy úgy szórni ki a lapot, hogy ötletszerűen, hol van lap, hol nincs, hol laza, hol kemény, de sorban szórja a lapot...

Na az a bírói hatalomtól megrészegült 4 éves gyerek szellemi szintje. Mit keres egy ilyen egy VBn?

Stefan Derrick 2010.06.25. 12:01:05

Az eb-n a horvátok ellen volt a vereség, most a szerbek ellen, a vége ugyanaz: döntő. Kimenetele még függőben.

Mixer 2010.06.25. 12:01:05

Így van, még nincs veszve semmi. Inkább most, mint később.

A bíróval kapcsolatban hasonló érzéseim vannak.

Hajrá Németország!

lekvároscsirke 2010.06.25. 12:01:05

Akkor moderáld az anyádat is!! Ide sem jövök többet!

szucs.adam 2010.06.25. 12:01:06

Auf geht's Deutschland!!!
Meg lesz ez, többet nem kell ilyen bíró ellen játszani!

pipistrello 2010.06.25. 12:01:06

Én mondjuk pont nem láttam a "Megalkuvást nem tűrően mentek előre, azt mutatták amiért sokan (köztük én is) megszerették a német focit, sokan meg utálják."
Elég fásultan és kevés hittel tették, nem volt bennük erő. (persze még így is, tíz emberrel is ők támadtak, de ez nem emlékeztetett a korábbi német csapatokra)
Ha nem Zsigics játszik a 2. félidőben, akkor ez csúnyább is lehetett volna.
De Nektek német drukkereknek még sem ez a legszomorúbb. Hanem az , hogy a 3. körben azzal a Ghánával kell a továbbjutásért játszani, amelyik a legesélyesebb afrikai csapat a nyolcaddöntőbe jutásra. ez főleg akkor lesz igaz, ha mondjuk ikszelnek egyet Ausztráliával. Ez esetben én borítékolom, hogy bírói segítséggel vagy anélkül, de a németek repülhetnek haza és nézhetik otthonról a szlovén-szerb és a ghánai-algériai nyolcaddöntőket:)

pipistrello 2010.06.25. 12:01:06

Hát én pont, hogy nem láttam a "Megalkuvást nem tűrően mentek előre..." mentalitást. Erőtlenek, fásultak voltak és már nyomaiban sem emlékeztetett a híres küzdőszellemre. (persze tízen voltak csak, és még így is ők támadtak, de akkor sem). És ha mondjuk nem Zsigics játszik már a 2. félidőben, akkor csúnyább is lehetett volna.
De Nektek német drukkereknek nem ez a legszomorúbb dolog. Hanem hogy az uccsó körben esetleg az egyetlen nyolcaddöntőre esélyes afrikai csapat lesz az ellenfél. És ha véletlenül csak egy iksz lesz az ausztrálok elleni meccsük, akkor borítékolom, hogy bírói segítséggel, vagy anélkül de a németek utazhatnak haza és otthonról figyelhetik a Szerb-Szlovén és a Ghána-Algéria nyolcaddöntőket:)

pipistrello 2010.06.25. 12:01:06

Hát én pont, hogy nem láttam a "Megalkuvást nem tűrően mentek előre..." mentalitást. Erőtlenek, fásultak voltak és már nyomaiban sem emlékeztetett a híres küzdőszellemre. (persze tízen voltak csak, és még így is ők támadtak, de akkor sem). És ha mondjuk nem Zsigics játszik már a 2. félidőben, akkor csúnyább is lehetett volna.
De Nektek német drukkereknek nem ez a legszomorúbb dolog. Hanem hogy az uccsó körben esetleg az egyetlen nyolcaddöntőre esélyes afrikai csapat lesz az ellenfél. És ha véletlenül csak egy iksz lesz az ausztrálok elleni meccsük, akkor borítékolom, hogy bírói segítséggel, vagy anélkül de a németek utazhatnak haza és otthonról figyelhetik a Szerb-Szlovén és a Ghána-Algéria nyolcaddöntőket:)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2010.06.25. 12:01:12

Hála istennek nem láttam a meccs elejét, mert valszeg felrúgom a tvt...

Lépes Elek 2010.06.25. 12:01:12

Akkor sirjunk egyutt, bar az itteni echte szurkeszek inkabb berugtak :-))

heiki töltő 2010.06.25. 16:14:59

@lekvároscsirke: anyámat ne szidd egy technikai probléma miatt jó! Fentebb már bocsánatot kértem, hogy nem működött!

Player 1 2010.06.25. 18:49:35

@pipistrello: Ajjajj-ajjajj, ezt rettentően benézted.Se Szlovénia, se Szerbia, se Algéria nem jutott tovább.Értem én, hogy nem örültök, ha a másik erős csapat továbbjut, de itt nagyon-nagyon csúnyán mellélőttél.. :)
süti beállítások módosítása